Εκδήλωση Προγράμματος BrainReGain Mentoring

Εκδήλωση Προγράμματος BrainReGain Mentoring

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του BrainReGain για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στη χώρα μας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 παρουσιάσαμε διαδικτυακά τον Β’ κύκλο του προγράμματος BrainReGain Mentoring στα στελέχη των Εταιρειών-Μελών της συμμαχίας μας, που έχουν αναλάβει εθελοντικά το σπουδαίο ρόλο του Μέντορα. 

Η συμμετοχή των 30 πλέον στελεχών στην εκδήλωση μας, που εθελοντικά προσφέρουν τον χρόνο και εμπειρία τους, επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον του εθελοντισμού και της προσφοράς για την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας κος Κωνσταντίνος Κεσεντές παρουσίασε τη στρατηγική για τον επαναπατρισμό στελεχών, ο κος Σταύρος Κοσμετάτος εθελοντής Project Manager την πλατφόρμα BrainGain+ Jobs In Greece, ενώ η κα Χριστίνα Δεσποτοπούλου, εθελόντρια Project Manager μαζί με τον κ. Γιάννη Παπαχρήστου, Μέλος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας, παρουσίασαν αναλυτικά το Πρόγραμμα BrainReGain Mentoring. Στη συνέχεια, ο κος Ορέστης Omran μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία του από την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με παλιά και νέα μέλη του τοπικού hub και ακολούθησε ενημέρωση για τον προγραμματισμό ενημερωτικών εκδηλώσεων στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση με τους Μέντορες για το πλάνο υλοποίησης του Β’ κύκλου του Προγράμματος BrainReGain Mentoring.  


Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα Mentorship

Οι Μέντορες αναλαμβάνουν τον καθοριστικό ρόλο για την καθοδήγηση των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν εκφράσει την επιθυμία της επιστροφής τους, μέσω της πλατφόρμας του brainregain.gr
 
Οι Μέντορες ενημερώνουν τους Mentees σχετικά με τις εξελίξεις στη Ελλάδα, βοηθούν τη δικτύωση τους στην αγορά, αναλαμβάνουν να τους καθοδηγήσουν κατά την αναζήτηση και διαχείριση των ευκαιριών που προκύπτουν για εκείνους και τους υποστηρίζουν κατά την επάνοδο τους στην Πατρίδα.